2022. aug 26.

Aquaman and the Lost Kingdom és Shazam! Fury of the Gods elhalasztva

írta: ProgoMovies Daily Hungaria
Aquaman and the Lost Kingdom és Shazam! Fury of the Gods elhalasztva

Úgy tűnik, hogy a hollywoodi szuperhősrajongók 2022-ben mindössze két szuperhősfilmből elege lettek, mégpedig a Fekete Ádám októberben és a Fekete Párduc: Wakanda Forever novemberben.

Mert a Shazam című szuperhősfilm folytatása! amelyet eredetileg 2022-es kiadásra terveztek, elhalasztják. A Warner Bros. nemrég tette közzé filmjeinek legújabb ütemtervét. Az egyik nagyon borzasztó hír a Shazam! című film folytatásának visszavonása. Kiderült, hogy nem csak a Shazam!, az Aquaman című szuperhősfilm folytatását is elhalasztották. A DCEU (DC Extended Universe) franchise mindkét filmjének megjelenési ütemtervét elhalasztják.

A Shazam folytatásáért! Shazam címmel! Az istenek dühe, ezt a filmet 3 hónappal későbbre tolják, így 2022-ben már nem lesz látható. Mint ismeretes, a filmet eredetileg 2022. december 21-én mutatták volna be. Most azonban a film bemutatója 2023. március 17-re tolódott.

Olvassa el továbbá: Review After: Pouto (2022)

Aztán az Aquaman folytatása, melynek címe Aquaman and the Lost Kingdom, 9 hónappal visszatolódik. Eredetileg 2023. március 17-én mutatták volna be a filmet, most 2023. december 25-re tolták.

 

Shazam! Az istenek dühe vs Avatar: A víz útja

 

Shazam! Billy Batson (Asher Angel) történetét meséli el, egy tinédzserről, akinek megvan az ereje, hogy szuperhőssé változzon (akit Zachary Levi alakít) a "Shazam!" szó kiáltása után. Rajta kívül azt kiabálja, hogy „Shazam!” ez ugyanilyen hatással volt fogadott testvéreire is.

Az első film sikere miatt ez a film Shazam címmel kapott folytatást! Az istenek dühe. Ez a film Shazam és szuperhős családjának történetét meséli el, akiknek meg kell küzdeniük Hesperával (Helen Mirren) és Kalypsóval (Lucy Liu).

Olvassa el továbbá: Arvéd (2022)

A legfrissebb hírek a Shazam folytatásának megjelenési ütemtervének elhalasztásáról! ezt jó dolognak tekintik. Ennek a Shazam-folytatásnak most nem kell versenyeznie a szintén decemberben adásba kerülő Avatar: Way of The Water-el. Öngyilkosság lenne a Warner Bros. számára, ha feltenné a Shazam filmet! Az istenek dühe minden idők legnagyobb bevételt hozó filmjének folytatásával.

 

Amber Heard sorsa az Aquaman és az elveszett királyságban

 

Az első Aquaman-filmet 2018 decemberében mutatták be. A filmet James Wan rendezi (Saw, Furious 7, The Conjuring). Az Aquaman Arthur Curry/Aquaman (Jason Momoa) történetét meséli el, hogy megállítsa Orm királyt (Patrick Wilson) abban, hogy elpusztítsa az emberi világot a szárazföldön. Orm király mellett egy másik gonosztevővel is meg kell küzdenie, mégpedig Fekete Mantával (Yahya Abdul-Mateen II).

Ennek az Aquaman-filmnek sikerült áttörnie az 1 milliárd dolláros határt, és a DC legkelendőbb szuperhősfilmje lett. Nagyon nagy teljesítmény, tekintve, hogy a megjelenés hónapjában ennek a filmnek a Spider-Man: Into The Spider-Verse, a Bumblebee és a Mary Poppin Returns ellen kellett versenyeznie.

Olvassa el továbbá: After 4: Pouto (2022) Celý Film

Az Aquaman és az elveszett királyság megjelenésének késése a Warner Bros.-hoz köthető, akik meg akarják ismételni az első film sikerét. Felhívjuk figyelmét, hogy az év végi ünnepek és a karácsonyi ünnepek miatt december az egyik legjövedelmezőbb hónap.

Aztán az ütemterv elhalasztása lehetővé teszi, hogy Amber Heard sorsa megváltozzon ennek az Aquaman-filmnek a folytatásában. Mint tudjuk, Amber Heardről az elmúlt években rossz kép került. Természetesen az Aquaman and the Lost Kingdom részévé tételével a DCEU és a Warner Bros imázsa a közönség szemében megborul. Amber Heard helyét egy másik színésznő veszi át, vagy minden jelenetet törölnek a filmből? Mindez még ismeretlen.

 

A Warner Bros

 

A két szuperhősfilm elhalasztásának okai egyelőre tisztázatlanok. A Warner Bros a Borys Kit Twitter-fiókjáról tudósít, és elismeri, hogy az év hátralévő részében csak két nagy film bemutatására van elég pénzük.

A két szóban forgó film a Ne aggódj drágám és a Fekete Ádám. A Don't Worry Darling egy horrorfilm, amely idén szeptemberben kerül bemutatásra Harry Styles és Florence Pugh főszereplésével. Míg a Black Adam egy szuperhősfilm egy Black Adam nevű antihősről, akit Dwayne „The Rock” Johnson alakít.

Olvassa el továbbá: Synopsis After: Pouto (2022)

Mindkét film valóban fontos tulajdonság a Warner Bros. A két film sikere nagyon várható. Lehetséges, hogy a két film tetemes promóciós költsége volt az oka a Warner Bros.-nak ezeknek a késéseknek?

Szólj hozzá

film entertainment Szórakozás Filmszemle Reviews film Aquaman and the Lost Kingdom