2022. aug 20.

A Xiaomi kiadta a MIX Fold 2 okostelefont, amely állítólag a legvékonyabb összecsukható képernyővel rendelkezik

írta: ProgoMovies Daily Hungaria
A Xiaomi kiadta a MIX Fold 2 okostelefont, amely állítólag a legvékonyabb összecsukható képernyővel rendelkezik

Pabrikan smartphone Cina Xiaomi telah merilis smartphone lipat Xiaomi MIX Fold 2, yang dikatakan sebagai ponsel dengan layar tertipis yang pernah ada. Produsen kamera Leica keluar. "Xiaomi ingin menawarkan perangkat yang tidak hanya memiliki kinerja terbaik, tetapi juga memiliki tampilan yang lebih ringkas," kata Lei Jun, pendiri dan CEO Xiaomi, dalam pidato tahunannya, yang diterimanya di siaran resmi.

xiaomi_mix_fold_2.jpg

Dalam siaran persnya, Xiaomi menyatakan bahwa, secara teori, ponsel yang dapat dilipat memiliki komponen yang lebih kompleks, sehingga lebih sulit untuk menghadirkannya dalam desain yang ramping. Namun, MIX Fold 2 dikatakan sebagai "smartphone lipat tertipis di industri".

A gyártó azt állítja, hogy saját összecsukható képernyő-mechanizmust fejlesztett ki Micro Waterdrop Hinge néven. Kisebb hajtási sugárral, vékonyabb kijelzőmodulokkal és kevesebb komponenssel. Ennek eredményeként a MIX Fold 2 vékonyabb, és közelebb van az AMOLED panelhez képest. A MIX Fold 2 minőségi 120 Hz-es frissítési frekvenciát, 1000 nitig terjedő fényerőt és Dolby Vision effektusokat is támogat.

Lásd még:

Felülvizsgálat Hádkovi (2022)

Felülvizsgálat Velká premiéra (2022)

Felülvizsgálat Hodně štěstí, pane Veliký (2022)

 

"A Xiaomi MIX Fold 2 jelenléte az összecsukható képernyős okostelefon-kamera technológia gyors fejlődését is jelzi a Leica fényképezési előnyeinek és az 50 MP-es IMX766 zászlóshajó-kamera-érzékelő támogatásának köszönhetően" - áll a vállalat közleményében.

Ezenkívül ez az összecsukható telefon egy speciális operációs rendszerrel, a MIUI Fold 13-mal van felszerelve, amely képes alkalmazkodni a különböző képernyőméretekhez. A mobiltelefon-termékeken kívül a Xiaomi azt is állítja, hogy kifejleszti a CyberOne-t, a Xiaomi Technology Ecosphere első humanoid robotját, valamint a Xiaomi Pilot Technology-t, egy intelligens algoritmust elektromos autókhoz.

Korábban a dél-koreai technológiai óriás, a Samsung először 2019-ben adta ki az első összecsukható telefont, a Samsung Galaxy Foldot. Körülbelül hét évig tartott egy összehajtható papír stílusú mobiltelefon elkészítése. A Samsung összecsukható telefonok utolsó sorozata a Galaxy Z Fold 4 és a Galaxy Z Flip 4, amelyek szerdán (8. 10.) jelentek meg világszerte az Egyesült Államokban.

Iparági elemzők szerint a Samsung a legkomolyabb gyártó az összecsukható telefonok fejlesztésében és marketingjében. Bár számos kritika még mindig felszínre kerül, például a specifikációk, az ár, a képernyő tartósságát illetően. Csak 5,4 mm, amikor nyitva van” – áll a Xiaomi hivatalos közleményében. A gyártó azt állítja, hogy saját összecsukható képernyő-mechanizmust fejlesztett ki Micro Waterdrop Hinge néven.

Kisebb hajtási sugárral, vékonyabb kijelzőmodulokkal és kevesebb komponenssel. Ennek eredményeként a MIX Fold 2 vékonyabb, és közelebb van az AMOLED panelhez képest. A MIX Fold 2 minőségi 120 Hz-es frissítési frekvenciát, 1000 nitig terjedő fényerőt és Dolby Vision effektusokat is támogat.

Lásd még:

Felülvizsgálat Jak obšťastnit ženu (2022)

Felülvizsgálat Tygři (Tigers) 2020

Felülvizsgálat Bullet Train (2022)

A fényképezőgépen a fényképezőgép gyártója, a Leica támogatja az összecsukható telefon jelenlétét. "A Xiaomi MIX Fold 2 jelenléte az összecsukható képernyős okostelefon-kamera technológia gyors fejlődését is jelzi a Leica fényképezési előnyeinek és az 50 MP-es IMX766 zászlóshajó-kamera-érzékelő támogatásának köszönhetően" - áll a vállalat közleményében.

Ezenkívül ez az összecsukható telefon egy speciális operációs rendszerrel, a MIUI Fold 13-mal van felszerelve, amely képes alkalmazkodni a különböző képernyőméretekhez.

Selain produk ponsel, Xiaomi juga mengklaim sedang mengembangkan CyberOne, robot humanoid pertama dari Xiaomi Technology Ecosphere, dan Xiaomi Pilot Technology, sebuah algoritma cerdas untuk mobil listrik. Sebelumnya, raksasa teknologi Korea Selatan Samsung pertama kali merilis ponsel lipat pertama di tahun 2019, yakni Samsung Galaxy Fold. Butuh waktu sekitar tujuh tahun untuk membuat ponsel lipat ala kertas.

Jajaran ponsel lipat terbaru Samsung adalah Galaxy Z Fold 4 dan Galaxy Z Flip 4 yang diluncurkan secara global di AS pada Rabu (10/8). Menurut analis industri, Samsung adalah produsen paling serius dalam pengembangan dan pemasaran ponsel lipat. Meski masih banyak kritik yang mengemuka, seperti spesifikasi, harga, daya tahan layarnya.

Szólj hozzá