2022. sze 03.

One Piece Film: Red Earns Rp 1,2 billió profit

írta: ProgoMovies Daily Hungaria
One Piece Film: Red Earns Rp 1,2 billió profit

Múlt hónap vége óta a One Piece: Redről beszéltek a rajongók. Szeptember 6-án mutatják be az Eiichiro Oda mangájából adaptált filmet, amely állítólag több mint 1 billió IDR profitot termelt egy hónapon keresztül. A One Piece: Red 4 egymást követő héten 8,6 millió jegyet adott el. Az adás elején már 1,5 millió jegy kelt el.

 

_one_piece_red_2022.JPG

 

9 napon belül a japánok 4,7 millió jegyet vásároltak, és ez a szám tovább nőtt a 023. napig, 8,2 millió jeggyel. A végső szám 8,6 millió volt 26 nap alatt a mozikban. Ez a szám meghaladta a Top Gun: Maverick című film jegyeladásait, amely körülbelül 11,81 milliárd jen nyereséget ért el. Eddig a Top Gun: Maverick uralja a japán színházakat, és a forgalmazók nem engedték le.

A japán mozik hozzávetőleg 2 millió One Piece Comics Volume 4 milliárd „Vörös” füzetet is kiosztottak a mozilátogatóknak. Az egyik látványosságnak tartják. A füzetet eredetileg a One Piece: Red című filmet megtekintő nézők ajándékozták, de most már érdemes várni rá. A második nyomat egy borítót tartalmaz, amelyen Luffy és Shanks látható Eiichiro Oda „Battle Wear” című művében.

Olvassa el még: Áttekintés One Piece: Red (2022)

A One Piece: Red augusztus 6-án nyitotta meg kapuit Japánban, és a nyitó héten az 1. helyen állt a pénztáraknál. Valójában a film 78%-kal többet keresett az első két napban, mint az előző One Piece: Stampede.

Az augusztus 6-i japán premier után a Straw Hat Pirates legénysége augusztus 10-én Franciaországba, Marokkóba és Algériába bővül. Indulás Tajvanra augusztus 19-én, Hongkongba és Thaiföldre 2022. augusztus 25-én. Októberben ott lesz Németország, Ausztria, Malajzia, az Amerikai Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália, Új-Zéland, Olaszország, az Egyesült Királyság, Írország és Románia.

 

One Piece: Red Rules Japanese Cinema egy hónapig

 

A One Piece: Red premierje a japán mozikban augusztus 6-án. A 4 egymást követő héten túlélő One Piece: Red szintén uralta a mozit, és 8,73 millió USD-t vagy 122 milliárd Rp-t keresett a péntektől vasárnapig tartó hétvégén. A hétvégén drámaian megugrott a jegyeladás, 823 ezer jegyre. Eddig az Eiichiro Oda mangájából adaptált filmre több mint 8,2 millió jegy kelt el, összesen 82,70 millió USD-ért, azaz 1,2 billió Rp-ért.

Állítólag még a One Piece: Red is legyőzi az Evangelion filmet, és majdnem megegyezik a Top Gun: Maverick japán eladásaival. Nyitóhétvégéjén a One Piece: Red első helyen végzett a japán pénztáraknál. Az első két napban 1,58 millió jegyet adtak el, és 78%-kal többet termeltek, mint az előző film, a One Piece Stampede.

Olvassa el még: Áttekintés After Ever Happy (2022)

Különböző helyi japán média a One Piece: Redet említette a legnagyobb eladásokkal és bevétellel rendelkező filmként. Mind az eladott jegyek számából, mind a megtermelt bevételből. A japán IMAX-vetítéseken augusztus 6. óta 27 moziban vetítik a One Piece: Red című filmet. Nem a szokásos mozikban Japánban. A film középpontjában egy új karakter áll, Uta, akiről köztudott, hogy Shanks lánya. Kaori Nazuki Uta hangja, Ado pedig az a hang, amelyet Uta énekelésekor használnak.

Goro Taniguchi rendező, aki a One Piece: Red című filmet rendezte. Tsutomu Kuroiwa írta a forgatókönyvet. Eközben Eiichiro Oda az ügyvezető producer. Az augusztus 6-i japán premier után a Straw Hat Pirates legénysége augusztus 10-én Franciaországba, Marokkóba és Algériába bővül. Indulás Tajvanra augusztus 19-én, Hongkongba és Thaiföldre 2022. augusztus 25-én. Októberben ott lesz Németország, Ausztria, Malajzia, az Amerikai Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália, Új-Zéland, Olaszország, az Egyesült Királyság, Írország és Románia.

Szólj hozzá

film entertainment Szórakozás Filmszemle Szinopszis Reviews film